Företagsförmedling


Företagsmäklare vid Viking Företagsförmedling hjälper dig genom hela den, ibland komplicerade och utdragna, process, som det innebär att sälja ett företag eller en rörelse. Tillsammans med våra vana företagsmäklare får du den hjälp du behöver för att göra en så snabb och bra affär som möjligt.
Nedan ser du ett exempel på hur ett försäljningsuppdrag kan se ut.

Planering
Planeringen bäddar för din önskade resultat, här är det viktigt att ha insikt på vad man skall förvänta sig och rada upp alla möjliga scenarior för att inte misslyckas med försäljningen. Här går vi igenom förmedlingen tydligt och detaljerad för din bekvämlighet. 

Förberedelse & Analys
Här sätter vi igång med vårt viktigaste del av arbetet. Vi analyserar marknaden, förbereder alla myndigetspapper, kontaktar alla förvaltare och ser till att vi har så mycket kött som möjligt på benen. Detta medför stor bekvämlighet för säljaren men även för spekulanter som får ta del av bred information vilket leder till en seriös förmedling. En bra och väl förberedd mäklare leder alltid till den perfekta köparen!

Vi går även genom hela överlåteseprocessen tillsammans med er så att även ni har insyn på förmedlingen och vårt arbete under tiden.

Marknadsföring
Vår marknadsförig är bland de kraftigaste i marknaden. Vi samarbetar med externa konsulter som marknadsför våra objekt på flertal plattformar så som Google, Facebook, Instagram och självklart annonssajter som Blocket & Objektvision. Vi tror på reklam och satsar därför väldigt mycket för att er objekt syns så mycket som möjligt på nätets djungel. Statistiken visar att våra objekt oftast har fler spekulanter och visningar.

Överlåtelse
Vid det här skedet har vi förhoppningsvis hittat den rätta köparen och vi ordnar med de praktiska detaljer.

  • Utformar handlingar, avtal, informerar och håller kontakt med säljaren, köparen, banken, revisorn och juristen
  • Kopplar in externa kompletterande finansiärer
  • Ekonomisk/juridisk genomlysning (due diligence)
  • Köpeavtal
  • Tillträde med likvidavräkning
  • Uppföljning

 

Kontakta någon av våra företagsmäklare i Viking Företagsförmedling för ett förutsättningslöst samtal, ett av dina mest lönsamma vill vi lova!

Compare listings

Compare